среда, 7. август 2013.

Patrik Balint - regresoterapeut

Patrik Balint

regresoterapeut
www.regresnaterapia.sk


Od 2000-te godine se posvećuje Regresoterapiji na profesionalnom nivou, radi i predaje u Slovačkoj i Češkoj republici, kasnije uvodi u rad i svoje nove tehnike regresoterapije, koje regresoterapiju razvijaju i dopunjuju u novim pravcima. Osim u Evropi prikupljao je i razmenjivao iskustva u Rusiji i Americi.

Postepeno kroz praks je razvio regresivne metode, koje se zasnivaju na tri osnovne teze:
- Prva teza je da problemi mogu imati psiho-somatsku (telesnu) dimenziju, gde se uzrok problema nalazi u nekom dogadjaju iz prošlosti, kao informacija o suženom stanju svesti a uzrokuje neku manifestaciju na telu – somatizaciju. Metoda, koja je zasnovana na pronalaženju i rešavanju ovih informacija iz prošlosti zovem Osnovna metoda.
- Druga teza je, da problemi mogu imati psiho – tipsku dimenziju, kde se uzrok problema nalazi u ne adekvatno savladanom ili preuzetom obrascu ponašanja iz prošlosti najčešće iz detinjstva ili prenatalnog doba i poroďaja. Metode posvećene rešavanju psiho-tipskih problema jesu metode Detinjstvo i Prenatalna metoda, u kojima prolazimo i tražimo u odreďenim razdobljima obrasce ponašanja, koji nisu naši, uzrokuju nam probleme, a mi ih i uprkos tome koristimo u sadašnjosti.
- Treća teza je, da problemi mogu imati psiho – spiritualnu (duhovnu) notu, gde se uzrok nalazi u ne adekvatno savladanom početku nekog odnosa, jer spiritualnost rešavamo samo na osnovu upoznavanja i proživljavanja odnosa. Da li  već u odnosu sa čovekom, predmetom, pojavom ili dogaďajem. Razumevanje i dobro savladavanje početka datog odnosa, posredstvom takozvane Terapije Odnosa i Arhetipske terapije odnosa, u kojoj prolazimo ceo krug patnje u danom odnosu, sve do njegovog početka, kada dolazi do savladavanja i opuštanja.
U svom radu ima iskustva: - sa lakšim i težim duševnim problemima
- sa psihosomatskim problemima
- sa problemima u odnosima
- sa traženjem ličnog jedinstvenog puta i znanja
- sa psihičkom pripremom na prenatalni period, poroďaj i roditeljstvo
- sa psihičkom pripremom vrhunskih sportista
- rad u više od 10 000 terapeutskih časova
- sa edukacijom i pripremom nove generacije regresoterapeuta


Ne-hipnotička terapijska metoda, koja na osnovu našeg povratka u prošlost, omogućava rešavanje problema, upoznavanje raznih duhovnih zakona i mogućnosti duhovnog rasta, naših korena i našeg puta, ili način kojim idemo njime, pomera granice našeg znanja i naših sposobnosti.
U praksi osim tehnika regresoterapije, koristi znanje, da je sve međusobno povezano tako da se spoznaja i rešavanje problema može skrivati i u tim najjednostavnijim stvarima, koje se često nalaze veoma blizu nas.

Obuka iz regresoterapije
Počinje 4.10.-11.10.2013


Osnovni kurs је uvodni kurs u dvogodišnjoj obuci iz regresoterapije. Trening je obuka sa naglaskom na lični razvoj. Namenjen za one koji žele da rade na sebi, eventualno ovim radom da pomognu drugima.

Prvi blok – traje 7 dana, počinje Osnovnom tehnikom -
pružiće informacije o funkcionisanju psihe i ličnosti sa gledišta teorije i prakse Regresoterapije.
Objasniće tehnike Regresoterapije na osnovu asocijativnog prisećanja.
Odgovoriće na pitanja:
- Zašto imamo probleme i kako se oni mogu rešavati?
- Zašto i kako funkcioniše Regresoterapija nehipnotičkom metodom?

Od regresnih tehnika učenici se teoretski i praktično susreću sa:
  1. Osnovnom tehnikom regresne terapije, koja traži i rešava uzroke problema na nivou trauma iz prošlosti ( 7 dana),
  2. Prenatalnom tehnikom regresoterapije, koja traži i rešava uzroke problema na nivou modela ponašanja u prošlosti i sadašnjosti ( 4 dana),
  3. Tehnikom Rada na daljinu, koja rešava uzroke problema na nivou entiteta podsvesti (4 dana),
  4. Tehnikom odnosa koja traži i rešava uzroke problema na nivou nedovršenih ciklusa patnje u našim odnosima (7 dana),
  5. Tehnikom Detinjstva, koja traži i rešava uzroke problema na nivou modela ponašanja u prošlosti i sadašnjosti (4 dana),
  6. arhetipskom tehnikom Odnosa, koja traži i rešava uzroke problema na nivou nedovršenih ciklusa patnje u našim odnosima sa određenim arhetipom (4 dana),
  7. Tehnikom Profilinga, koja traži i rešava uzroke problema na nivou neprofilisanih problema (5 dana).

Trening regresoterapije kod Patrika Balinta traje 2 godine, podeljen na blok nastavu od sedam susreta.
Na časovima se uči teorija ličnosti, psihologije i problema. Ove teorije su osnova za teoriju i praksu tehnika regresije, koje učenik u toku učenja usvaja.
Druge teorije koje se predaju su teorija kauzalnosti, teorija prošlih života, razvojna teorija, teorija entiteta podsvesti, teorija odnosa, teorija arhetipova, teorija profilisanja problema.
Regresoterapiju mogu učiti svi, koji su napunili 18 godina, ne boluju od psihičkih poremećaja i ne uzimaju nikakve terapije ili droge. Za mlađe od 18 godina pohađanje časova je omogućeno samo u prisustvu roditelja ili uz njihovu pismenu saglasnost.
S obzirom da regresoterapija pripada umetnosti, učenje zahteva malo talenta. Ovaj talenat ima svako. Volja da se obrati pažnja i da dobijete pažnju.
Tako da učenje nije uslovljeno nekakvim posebnim znanjima ili sklonostima.
Trening se završava certifikatom (uslov je učešće na svim kursevima i pisanje završnog rada od 30 stranica na neku temu iz teorije ili prakse regresoterapije, ili održana dva predavanja za laičku i stručnu javnost na temu teorija ili praks regresoterapije uz superviziju na nivou od 60 klijenata).
Za sve informacije i rezervacije javite se na broj telefona: 066/141-023
ili na email: ana.bazova.grnja@gmail.com


1 коментар:

  1. Pozdrav, ja sam iz Sjedinjenih Država, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Trust pomogao vratiti joj bivšeg ljubavnika. Tijekom potrage za rješenjem došao sam u kontakt s dr. Trustom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio u roku od 48 sati. Tako sam s ovom hrabrom savjetovati svakoga tko traži način da dobije ljubavnika da kontaktira Dr. Trust na WhatsApp: {+ 14432813404} ili putem e-pošte na {placeofsolution@yahoo.com} ja sam tako sretan barem ja i moj ljubavnik se vraća jedni drugima i zajedno odlaze u novu godinu zajedno Hvala vam još jednom Dr. Trust.

    ОдговориИзбриши